Botox (muskelavslappnande)


  1. Bekymmersrynka
  2. Pannlinjer
  3. Kråksparkar

Botox är ett muskelavslappnande och beprövat läkemedel som minskar rörelselinjer/rynkor på ett mycket effektivt sätt när man rynkar pannan, ler eller skrattar. Läkemedlet injiceras i små mängder i utvalda punkter i ansiktsmuskulaturen. Detta begränsar nervimpulserna till musklerna som ger upphov till rynkor och huden slätas därmed ut. Har man en mycket stark muskel som gett upphov till mycket djupa rynkor kan man Ibland behöva kombinera Botox med hudfiller för att släta ut rynkan helt. De rynkor som effektivast behandlas med Botox är horisontella pannlinjer, bekymmersrynkan (rynka mellan ögonen) och kråksparkar (rynkor i ögonens utkant).

En behandling med Botox går till som så att din behandlare studerar dina ansiktsmuskler för att se hur du använder dom. Området som skall behandlas desinficeras och en liten mängd Botox injiceras på flera punkter i muskeln som skall behandlas. Nålen är mycket tunn och känns minimalt. Man behöver inte bedöva innan.

När muskeln som skapar rynkan slappnar av blir den överliggande huden slät och rynkfri. Effekten börjar synas efter 5-7 dagar och full effekt uppnås ca 2 veckor efter behandlingen.

Effekten varar i snitt 3-4 månader och sedan behöver man behandla 2-3 gånger per år för bibehållen effekt.