Trådlyft, information


En behandling med trådar tar ca 60 min. Behandlingen syftar främst till att ge huden, vävnaden ett ”mjukt” lyft som sträcker upp området som ska behandlas. Trådarna är tunna och men har olika längd och storlek för att orka lyfta olika delar av ansiktet. Trådarna är tillverkade av PDO (polydioxanone) som bryts ned av kroppen inom 6 månader. Med hjälp av trådarna får man en mer eller mindre synlig effekt direkt men först efter 3 månader kan det slutgiltiga resultatet utvärderas. Effekten kommer således successivt under dessa 3 månader då kollagen och elastin bildas runt trådarna och skapar lyft och spänst åt huden.

Viktig information innan behandlingen:

De 3 närmaste veckorna efter behandlingen är det viktigt med så lite fysisk aktivitet som möjligt. Inte genomföra några hårda träningspass eller löpträna då gravitationen kan få trådarna att släppa efter. Det är kundens ansvar att ta hand om trådarna efter behandlingen. Du rekommenderas att sova på rygg i den mån det går för att undvika onödigt tryck på ansiktet.

Undvik allt som har blodförtunnande effekt som Treo, Ipren, Naproxen, Waran mm. Vet du med dig att du har medicin som påverkar blodet rådgör med din läkare först. Undvik även alkohol, omega 3, Vitae pro och andra tillskott minst 2 dagar före behandlingen.

Hur går behandlingen till:

Tunna trådar i olika längder och storlekar för in i huden för att lyfta vissa delar i ansiktet tex käklinje, mungipor eller nasolabiaveck.

På trådarna sitter små hullingar som hakar i vävnaden och på så sätt kan huden lyftas genom att man drar i trådarna i motsatt riktning. På sikt ökar trådarna hudens spänst och elasticitet.

Tråden bryts ned långsamt under 6 månader och stimulerar under tiden hudens naturliga produktion av kollagen och elastinprotein och är viktiga byggstenar för hudens spänst.

Behandlingen utförs med sterilt material och vi arbetar så rent som möjligt, därför bör du komma osminkad, utan örhängen eller andra smycken i ansiktet. Huden rengörs noggrant i och runt området där trådarna ska sättas in. Ett mindre ingångshål görs med kanyl och sedan förs trådarna in försiktigt i ett och samma hål. Därefter sträck trådarna upp och klipps av.

Efter behandlingen:

Direkt efteråt känns huden och ansiktet stramt och stelt. Vita fläckar syns på huden efter lokalbedövningen som försvinner bort inom några timmar. Viss svullnad och ömhet kan förekomma beroende på hur omfattande behandlingen varit.

Inom de 3 närmaste veckorna kan en stickande, stramande känsla förekomma. Även blåmärken kan förekomma.

På samma sätt som man fyller på botox eller filler kan man även sätta in fler trådar för att underhålla effekten. Detta görs inte förrän efter 3 månader från första behandlingstillfället.